Prancūzijos gastronomijos sostinėje Lione vykstančiame pasauliniame konkurse „Bocuse d'or“, kuriame varžosi virtuvės šefai iš įvairių pasaulio šalių. Praėjus beveik septyneriems metams nuo Paulio Bocuse'o, 1987 m. sukūrusio šį konkursą, mirties, konkursas, kuriame sausio 26-27 d. varžosi iš anksto atrinktos 24 šalys, tapo tikra kulinarine jėga. Tokia stipria, kad rezultatų nekantriai laukia visas pasaulis, o renginiai transliuojami tiesiogiai.
Virtuvės šefams, jų padėjėjams ir treneriams už laimėtas prizas atlygina mėnesius trukusias pastangas ir treniruotes pagal chronometrą. Tačiau „Bocuse d'Or“ konkursas taip pat įgijo tikrą ekonominę ir net geopolitinę svarbą. Laimėjusiai šaliai ir bronzos ar sidabro medaliais pasipuošusioms šalims tai yra įrodymas, kad su jomis skaitomasi tarptautinėje gastronomijos scenoje. O pasaulinėje turizmo kovoje gastronomija tapo itin svarbi.
Kai kurios šalys net nelaukia, kol taps finalininkėmis, o naudojantis dalyvavimu konkurse skelbia medijose apie savo šalies gastronominio turizmo privalumus.
Įmonės taip pat įsitraukia į šį procesą. Vis daugiau vietos įmonių prašoma paremti nacionalines komandas, nes treniruočių laikas ir naudojami produktai yra brangūs. O tie, kurie tampa „Bocuse d'or“ rėmėjais, nuo ‚Metro‘ didmenininkų iki „All-Clad“ indų, suteikia sau galimybę prisistatyti savo verslo profesionaliems klientams visame pasaulyje.
Informacijos šaltinis:
Pastabos: Turizmas, gastronomija
Parengė:
Irena Skullerud, LR ambasados Prancūzijos Respublikoje patarėja,
tel. +33 1 4054 5054, el. paštas [email protected]
Daiva Kirkilaitė-Chetcuti, LR ambasados Prancūzijos Respublikoje komercijos atašė
tel.: +33 1 4054 5066, el. paštas [email protected]
Otilija Snieškaitė, LR ambasados Prancūzijos Respublikoje komercijos atašė,
mob. +33 7 60 52 42 58, el. paštas [email protected]